Μπαρμπούνια σε αμπελόφυλλα με βινεγκρέτ φρέσκιας τομάτας

Συνταγή

Μπαρμπούνια σε αμπελόφυλλα με βινεγκρέτ φρέσκιας τομάτας
Υλικά

8 μπαρμπούνια μεσαίου μεγέθους

Φρέσκα αμπελόφυλλα

3 μεγάλες ντομάτες

140 ml ελαιόλαδο

20 ml ξίδι από φραμπουάζ

Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε από λέπια και εντόσθια τα ψάρια. Αχνίζουμε τα αμπελόφυλλα για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα στεγνώνουμε σε μια πετσέτα. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα τυλίγουμε με τα αμπελόφυλλα. Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C, για 20 με 25 λεπτά, περίπου. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο ξίδι φραμπουάζ. Σερβίρουμε περιχύνοντας τα μπαρμπούνια με τη βινεγκρέτ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος