banner
banner

Μπαρμπούνι ταρτάρ με πιπεριά Φλωρίνης, σταφίδα και αβγοτάραχο (του Γιάννη Παρίκου, εστιατόριο Βαρούλκο)

Συνταγή

Μπαρμπούνι ταρτάρ με πιπεριά Φλωρίνης, σταφίδα και αβγοτάραχο (του Γιάννη Παρίκου, εστιατόριο Βαρούλκο)
υλικά

600 γρ. μπαρμπούνια πολύ φρέσκα
60 γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη καρέ
60 γρ. σταφίδα κορινθιακή
2 λεμόνια, το ξύσμα
40 γρ. χυμό λεμονιού
60 γρ. έξτρα π. ελαιόλαδο
20 γρ. τρίμμα αβγοτάραχου
25 γρ. τσάιβς (chives) ψιλοκομμένα

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τα μπαρμπούνια και κόβουμε τη σάρκα σε ομοιόμορφα κυβάκια (κρατάμε ανέπαφα το κεφάλι και την ουρά για το σερβίρισμα). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το αβγοτάραχο και περιχύνουμε το ψάρι. Σερβίρουμε σε μακρόστενα πιάτα, σχηματίζοντας με τη σάρκα ένα ψάρι για κάθε πιάτο, με το κεφάλι και την ουρά του. Πασπαλίζουμε με το αβγοτάραχο και σερβίρουμε αμέσως.

*Η συνταγή και η φωτογραφία είναι του Νίκου Παρίκου, από το εστιατόριο "Βαρούλκο".


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος