Follow us

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα και goji berries

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα και goji berries

Υλικά

Yλικά (για περίπου 12 μπάρες)

2 1/2  κούπες νιφάδες βρώμης

3/4 κούπας καστανή ζάχαρη

1 κγ κανέλα

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2  κούπα μέλι

1 αβγό (ελαφρά χτυπημένο)

1/3 κούπας ελαιόλαδο 

1/4  κούπας σταφίδες

1/2 κούπα goji berries

3/4  κούπας κομματάκια σοκολάτας

1/2 κγ αλάτι

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη βρώμη με τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλεύρι.

Προσθέτουμε το αβγό, το ελαιόλαδο και το μέλι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι, μέχρι να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα goji berries και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι.

Σε ένα ταψί ορθογώνιο (περίπου 18?25) στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος.

Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά, έως οι άκρες να πάρουν ένα καφέ-χρυσό χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά πριν κόψουμε σε μπάρες.

Αν κρυώσουν τελείως γίνονται πιο τραγανές και δεν κόβονται εύκολα.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ξεκολλάμε τις μπάρες από το χαρτί.

Διατηρούνται μέχρι και 4 μέρες κλεισμένες αεροστεγώς.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά