banner
banner

Μπάμιες με πατάτες γιαχνί

Συνταγή

Μπάμιες με πατάτες γιαχνί
Yλικά (για 6 άτομα)

500 γρ. μπάμιες

500 γρ. πατάτες

5 ώριμες ντομάτες

4 κρεμμύδια­

5 σκελίδες σκόρδο

250 γρ. λάδι

1 ματσάκι ­μαϊντανός

Αλάτι, ξίδι και ­μαυροπίπερο

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις βάζουμε σε αλατόνερο με ξίδι. Όση ώρα τις έχουμε να μουλιάζουν, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Καθαρίζουμε κατόπιν τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Επίσης καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα σκόρδα μας. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε σιγανή φωτιά και, μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε στο λάδι τα σκόρδα, τις μπάμιες και τις πατάτες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε μισό λίτρο νερό. Όταν τα υλικά μας πάρουν μια βράση, ρίχνουμε και τις ντομάτες, που τις έχουμε περάσει προηγουμένως από τον τρίφτη. Προσθέτουμε το αλάτι, το μαϊντανό και το μαυροπίπερο. Έπειτα σκεπάζουμε τον ταβά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά ώσπου να φύγουν όλα τα ζουμιά του και να μείνει μόνο το λάδι. Οι μπάμιες κι οι πατάτες μας είναι πλέον έτοιμες.




Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο του πατέρα Επιφάνειου «Μαγειρική του Άγιου Όρους»
(εκδ. Σύγχρονοι Ορίζοντες).


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος