Υλικά
Υλικά
200 γρ. ξινομυζήθρα, κατίκι ή άλλο μαλακό φρέσκο τυρί
200 γρ. φέτα
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
1 κ.κ. κύμινο σε σκόνη
1/2 κ.κ. πάπρικα καφτερή
3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. τσ μαιντανό πολύ ψιλοκομμένο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε για λίγο το ελαιόλαδο με την πάπρικα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι.
Την αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο και όλα τα υλικά, εκτός από το μαϊντανό.
Όταν αναμειχθούν καλά, πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα κυλάμε πάνω στο μαϊντανό, να καλυφθούν εξωτερικά, και τα βάζουμε σε πιατέλα, στο ψυγείο αρκετή ώρα πριν, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και να σκλυρήνουν.
Τα σερβίρουμε σκέτα ή πάνω σε ντοματοσαλάτα.