Follow us

Μπακαλιάρος τηγανητός με σάλτσα ντομάτας και μπαχαρικά

Μπακαλιάρος τηγανητός με σάλτσα ντομάτας και μπαχαρικά

Υλικά

Υλικά

1 κ. φρέσκο μπακαλιάρο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 

500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες

Από μια γερή πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο, κόλιανδρο τριμμένο, κανέλλα τριμμένη, ζάχαρη

1/3 φλ. κάππαρη

150 γρ. αντσούγιες στο λάδι στραγγισμένες

Χυμός ενός λεμονιού

½ φλ. ελαιόλαδο

Αλεύρι για τηγάνισμα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φιλέτα, τα αλατίζουμε, τα ραντίζουμε με το λεμόνι και τα βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο.

Στραγγίζουμε τις αντσούγιες και τις βάζουμε στη μουλινέτα με το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Δουλεύουμε μέχρι να γίνουν πολτός.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε τα μπαχαρικά (γαρύφαλλο, κόλιανδρο, κανέλλα) μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους ανακατεύοντας συνεχώς να μην καούν.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πολτό αντσούγιες κρεμμύδι –σκόρδο, τη ζάχαρη και την πιπεριά και σιγοβράζουμε για 20 -30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε την κάππαρη και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αλευρώνουμε ελαφρά τα ψάρια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τραγανά.

Τα μοιράζουμε αμέσως στα πιάτα και σερβίρουμε δίπλα τη σάλτσα.

Τα συνοδεύουμε με βραστές ή τηγανητές πατάτες.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.