Μπακαλιάρος τηγανητός με σάλτσα ντομάτας και μπαχαρικά

Συνταγή

Μπακαλιάρος τηγανητός με σάλτσα ντομάτας και μπαχαρικά
Υλικά

1 κ. φρέσκο μπακαλιάρο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 
500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
Από μια γερή πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο, κόλιανδρο τριμμένο, κανέλλα τριμμένη, ζάχαρη
1/3 φλ. κάππαρη
150 γρ. αντσούγιες στο λάδι στραγγισμένες
Χυμός ενός λεμονιού
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλεύρι για τηγάνισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φιλέτα, τα αλατίζουμε, τα ραντίζουμε με το λεμόνι και τα βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο. Στραγγίζουμε τις αντσούγιες και τις βάζουμε στη μουλινέτα με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Δουλεύουμε μέχρι να γίνουν πολτός. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε τα μπαχαρικά (γαρύφαλλο, κόλιανδρο, κανέλλα) μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους ανακατεύοντας συνεχώς να μην καούν. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πολτό αντσούγιες κρεμμύδι –σκόρδο, τη ζάχαρη και την πιπεριά  και σιγοβράζουμε για 20 -30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε την κάππαρη και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αλευρώνουμε ελαφρά τα ψάρια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα μοιράζουμε αμέσως στα πιάτα και σερβίρουμε δίπλα τη σάλτσα. Τα συνοδεύουμε με βραστές ή τηγανητές πατάτες.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος