banner
banner
banner

Μπακαλιάρος στο φούρνο με ντομάτες, κάπαρη και παρμεζάνα

Συνταγή

Μπακαλιάρος στο φούρνο με ντομάτες, κάπαρη και παρμεζάνα
Υλικά

1 ½ κ. ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος φιλέτο κομμένος σε μερίδες
6 σφιχτές ντομάτες
½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
½ φλ.  φρέσκος βασιλικός
1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. ξερή ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 φλ. κάπαρη
1 φλ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε 3 οριζόντιες φέτες. Τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίζουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, τη ρίγανη και το πιπέρι. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, τον βασιλικό και την κάπαρη. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί και τακτοποιούμε τις μερίδες του μπακαλιάρου τη μία δίπλα στην άλλη. Πασπαλίζουμε με το μείγμα κάπαρη –βασιλικός- σκόρδο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με τις φέτες ντομάτες και καλύπτουμε με το μείγμα της παρμεζάνας και ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο ομοιόμορφα. Ψήνουμε μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν και να σχηματιστεί μια κρούστα στην επιφάνεια, γύρω στη μισή ώρα. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 15 λεπτά και σερβίρουμε.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος