Follow us

Μπακαλιάρος Ποσέ Σε Αρωματικό Ελαιόλαδο Με Μύδια Πρασοσέλινο Σε Σούπα Σελινόριζας (του Νίκου Μπούκη)

Μπακαλιάρος Ποσέ Σε Αρωματικό Ελαιόλαδο Με Μύδια Πρασοσέλινο Σε Σούπα Σελινόριζας (του Νίκου Μπούκη)

Υλικά

Υλικά για τέσσερα άτομα:

600 γρ. μπακαλιάρος φρέσκος

500 γρ. μύδια φρέσκα

3 τεμ. πράσο

1 σέλινο (ματσάκι)

1 σελινόριζα

5 λεμόνια

200 ml λευκό κρασί

1 λίτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

500 ml φρέσκο γάλα

1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

2 σκελίδες σκόρδο

2 κλωναράκια θυμάρι

άνθος αλατιού, πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα μύδια: Σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο σπασμένο και το θυμάρι.

Προσθέτουμε τα μύδια (τα σοτάρουμε ελαφρά) και σβήνουμε με το κρασί.

Με το που ανοίξουν τα τραβάμε από την φωτιά και κρατάμε τον ζωμό και την ψίχα τους.Για την σελινόριζα: Καθαρίζουμε την σελινόριζα και την κόβουμε σε μεγάλους κύβους.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και 500 γρ.

νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η σελινόριζα.

Μετά την περνάμε από δυνατό μπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ.Για το πρασοσέλινο: Κόβουμε το πράσο και το σέλινο σε κομμάτια του 1 εκατοστού, τα σοτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι με ελαιόλαδο και όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τον ζωμό από τα μύδια και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για ένα τέταρτο.Για τον μπακαλιάρο: Παίρνουμε το ζέστ από τα λεμόνια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι, το φτάνουμε στους 80 ?C και ποσάρουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες για 6-7 min.ΣυνδεσμολογίαΒάζουμε σε μια κατσαρόλα το πρασοσέλινο, τα μύδια και την σελινόριζα, ζεσταίνουμε και σερβίρουμε σε πιάτα σούπας τοποθετώντας τον μπακαλιάρο από πάνω.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και 500 γρ. νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η σελινόριζα. Μετά την περνάμε από δυνατό μπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ.Για το πρασοσέλινο: Κόβουμε το πράσο και το σέλινο σε κομμάτια του 1 εκατοστού, τα σοτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι με ελαιόλαδο και όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τον ζωμό από τα μύδια και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για ένα τέταρτο.Για τον μπακαλιάρο: Παίρνουμε το ζέστ από τα λεμόνια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι, το φτάνουμε στους 80 ?C και ποσάρουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες για 6-7 min. ΣυνδεσμολογίαΒάζουμε σε μια κατσαρόλα το πρασοσέλινο, τα μύδια και την σελινόριζα, ζεσταίνουμε και σερβίρουμε σε πιάτα σούπας τοποθετώντας τον μπακαλιάρο από πάνω.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.