Μπακαλιάρος μπουρδέτο

Συνταγή

Μπακαλιάρος μπουρδέτο
υλικά

1.200 γρ. μπακαλιάρος παστός
450  γρ. πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
4-5 σκ. σκόρδο, σε φετάκια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. πάπρικα καυτερή ή πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. θυμάρι
1 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον έχουμε βάλει σε νερό να ξαλμυρίσει 24 ώρες (πάντως όχι λιγότερες από 18). Τον αφήνουμε να στραγγίξει σε σουρωτήρι. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτριες ροδέλες. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4'. Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και τα πιπέρια και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά 2'-3', μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε 1' με σπάτουλα να διαλυθεί. Ρίχνουμε τις πατάτες και νερό να τις μισοσκεπάσει, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 15'. Βάζουμε τότε τα κομμάτια του ψαριού επάνω στις πατάτες, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, περιχύνουμε με μερικές κουταλιές από το ζουμί της κατσαρόλας και μαύρο πιπέρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί για 30' περίπου, μέχρι να μαλακώσει, να πιει το νερό και να μείνει με τη σκούρα σάλτσα του.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος