Follow us

Μπακαλιάρος με τσιμένι (του Αλέξανδρου Καρδάση)

Μπακαλιάρος με τσιμένι (του Αλέξανδρου Καρδάση)

Υλικά

υλικά

φρέσκιοι μπακαλιάροι  (ή άλλο ψάρι με λευκή, μαλακή σάρκα)

χοντρό αλάτι, αρκετό για να σκεπάσει το ψάρι

τσιμένι όσο και το αλάτι (στα ειδικευμένα καταστήματα μπαχαρικών)

ελαιόλαδο, αρκετό για να σκεπάσει το ψάρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε το ψάρι από τα εντόσθια και το σκεπάζουμε με αλάτι ανακατεμένο με τσιμένι, σε αναλογία 1:1.

Το αφήνουμε να παστωθεί 20'-30', μετά το ξεπλένουμε και το διατηρούμε σε ελαιόλαδο γιά μία εβδομάδα.

Αν τον παστώσουμε περισσότερη ώρα συντηρείται περισσότερο χρόνο, αλλά χάνει τη φρέσκια γεύση του ολιγόλεπτου παστώματος.

Είναι εξαιρετικός μεζές γιά ούζο η τσίπουρο, αλλά μπορούμε να τον βάλουμε και σε κάποια γέμιση λαχανικών ή επάνω σε σαλάτες.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.