Follow us

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά και παντζάρια

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά και παντζάρια

Υλικά

Υλικά (για 4-6 άτομα)

1 φιλέτο μπακαλιάρος (στο αλάτι) ξαλμυρισμένος ή φρέσκος

1 κουτάκι μπίρα

400 γρ. αλεύρι

Λίγο ηλιέλαιο

Αλάτι

2 σκ. σκόρδο

2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)

150 ml. ελαιόλαδο

200 ml ηλιέλαιο

Αλάτι, λευκό πιπέρι

2 κ.γλ. ξίδι

Μαϊντανός (προαιρετικός)

1 κρόκος αυγού

1 κιλό παντζάρια

Παρασκευή

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για 2 μέρες αλλάζοντας τουλάχιστον 3 φορές το νερό του.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι, βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπίρα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με πολύ καυτό ηλιέλαιο για λίγο, μέχρι να πάρει χρώμα η κρούστα.

Στο multi ρίχνουμε το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξίδι, τον κρόκο, και προσθέτουμε λίγο λίγο τα λάδια χτυπώντας συνέχεια.

Βράζουμε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 45-50 λεπτά.

Τα σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε κύβους και τα αρωματίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ξίδι, αλάτι, πιπέρι.

Ένα πολύ ραφινάτο, μεταμοντέρνο «θα σου τηγανίσω ψάρια με παντζάρια σκορδαλιά»!

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.