banner
banner
banner

Μπακαλιάρος με πουρέ βουτύρου και κρέμα σκόρδου

Συνταγή

Μπακαλιάρος με πουρέ βουτύρου και κρέμα σκόρδου
Υλικά (Για 1 μερίδα)

300 γρ. μπακαλιάρος φρέσκος φιλεταρισμένος
200 γρ. πατάτες
200 γρ. βούτυρο
50 ml γάλα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα σκόρδου
100 γρ. σκόρδο
100 ml. κρέμα γάλακτος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις χτυπάμε στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά σιγά το βούτυρο λιωμένο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη. Για να ετοιμάσουμε την κρέμα σκόρδου, σιγοβράζουμε το σκόρδο στην κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει και και χτυπάμε στο μπλέντερ. Ψήνουμε τον μπακαλιάρο στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο, αφού τον έχουμε αλατοπιπερώσει και σερβίρουμε με τον πουρέ πατάτας και την κρέμα σκόρδου.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Grada Nuevo" στη Θεσσαλονίκη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος