Follow Tasty Guide

Μπακαλιάρος αλά πολίτα με θαλασσινά

Μπακαλιάρος αλά πολίτα με θαλασσινά

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα μπακαλιάρο (200 γρ. το κάθε ένα)

12 γαρίδες

8 μύδια

16 καρότα baby

250 γρ. αρακάς

250 γρ. αγκινάρες

2 καρότα

2 κρεμμύδια ξερά

2 πατάτες

1 ματσάκι άνηθο

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

Χυμός από 2 λεμόνια

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον αρακά, τις αγκινάρες, τα καρότα, τα κρεμμύδια, και τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, συμπληρώνουμε με 2 λίτρα ζεστό νερό.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 45 λεπτά.

Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ το μείγμα λίγο-λίγο, μέχρι να φτιάξουμε έναν πουρέ.Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο κρασί, τοποθετούμε μέσα τα φιλέτα και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά.

Λίγο πριν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε τις γαρίδες, τα μύδια και τα baby καρότα, αφού τα έχουμε βράσει πρώτα για 8 λεπτά.Για να φτιάξουμε το λάδι άνηθου, χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο με τον άνηθο.

Μετά περνάμε το λάδι από λεπτό σουρωτήρι.Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο λίγο από τον πουρέ και τα baby καρότα.

Από πάνω τοποθετούμε το φιλέτο μπακαλιάρου, 3 γαρίδες και 2 μύδια.

Γαρνίρουμε με λίγο λάδι άνηθου.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Clochard" της Θεσσαλονίκης.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.