banner
banner
banner

Μπαγκέτα με σαλάτα Caesar’s

Συνταγή

Μπαγκέτα με σαλάτα Caesar’s
Υλικά

1 λευκή ή μαύρη μπαγκέτα σε φέτες πάχους 1,3 εκ.*
½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
¼ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
Χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το dressing
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 μεγάλος κρόκος αβγού (ή 2 μικρότεροι)
¼ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού 
1 κ.γ. μουστάρδα τύπου Dijon
1 κ.γ. σάλτσα worcestershire
χοντρό αλάτι
¼ φλ.εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
φύλλα σαλάτας ή μαρουλιού ή iceberg  
αντσούγιες στο λάδι
παρμεζάνα σε φλούδες
γρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα φύλλα της σαλάτας ή του μαρουλιού ή του iceberg και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε το dressing: δουλεύουμε στη μουλινέτα το σκόρδο, τον/τους κρόκους του αβγού, την τριμμένη παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη σάλτσα Worcestershire και μια γερή πρέζα αλάτι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν ένα λείο μείγμα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο λίγο–λίγο ώστε να σχηματιστεί ένα γαλάκτωμα, συνεχίζοντας να δουλεύουμε (όπως κάνουμε με τη μαγιονέζα) μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Ετοιμάζουμε το ψωμί: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250ο C. Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ρίχνουμε πιπέρι. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να γίνει η επιφάνεια τραγανή, για 5-8 λεπτά. Τοποθετούμε επάνω από ένα φύλλο σαλάτας/μαρουλιού/iceberg κομμένο και διπλωμένο στη μέση. Βάζουμε επάνω 1–2 φιλέτα αντσούγιας στραγγισμένα από το λάδι τους. Περιχύνουμε με το dressing, γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
*Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με μπρουσκέτες.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος