banner
banner
banner

Μους καπνιστού σολομού με quatre epices

Συνταγή

Μους καπνιστού σολομού με quatre epices
Υλικά

500 γρ. καπνιστός σολομός
250 γρ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
½ κ.γ από τζίντζερ, άσπρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο (ή έτοιμο μείγμα quatre epices)
1 κ.σ. ροζ πιπέρι
4 φύλλα ζελατίνας
Για τοn ζωμό:
600 ml νερό
1 ντομάτα κομμένη στα τέσσερα
½ ματσάκι μαϊντανός
1 πράσο
1 καρότο
1 πιπεριά πράσινη
1 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα ξερή ρίγανη

banner
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον ζωμό: βράζουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά, σουρώνουμε και διορθώνουμε το αλάτι.
Ετοιμάζουμε το ζελέ: μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό να μαλακώσει και τη ρίχνουμε μέσα στον καυτό ζωμό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί πλήρως. Αφήνουμε να χλιάνει.
Ψιλοκόβουμε τον σολομό ή τον χωρίζουμε με το χέρι στις ίνες του, αφήνοντας μερικές λωρίδες ολόκληρες. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στη μουλινέτα με τα quatre epice και μια πρέζα αλάτι, μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα. Το βγάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε και τον σολομό και ανακατεύουμε ελαφρά από κάτω προς τα πάνω.
Ρίχνουμε το μισό ζελέ στον πυθμένα ενός μακρόστενου πυρίμαχου σκεύους  στρώνουμε τις λωρίδες του σολομού που έχουμε κρατήσει και σκορπάμε επάνω το ροζ πιπέρι. Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Μετά από 2 ώρες, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του σολομού και από πάνω το υπόλοιπο ζελέ. Αφήνουμε στο ψυγείο 7 ώρες. Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε το σκεύος για μερικά δευτερόλεπτα σε καυτό  νερό και γυρίζουμε σε πιατέλα.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος