Υλικά
Για τη μους Υλικά
130 γρ. κρέμα γάλακτος
130 ml γάλα
100 γρ. ελληνικός καφές
85 γρ. κρόκοι αβγών
85 γρ. ζάχαρη
7 ζελατίνες
360 γρ. σαντιγί
100 γρ. ξύσμα σοκολάτας Caraibe
Για το παντεσπάνι
160 γρ. ασπράδια αβγών
160 γρ. σοκολάτα Caraibe
60 γρ. ζάχαρη
7 γρ. αλεύρι
35 γρ. κρόκοι αβγών
5 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα τη μους.
βράζουμε την κρέμα με το γάλα και τον καφέ και περνάμε το μείγμα από τουλουπάνι για να μείνει το κατακάθι του καφέ.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα του καφέ.
Το μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και κάνουμε μια σος ανγκλέζ, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα, το οποίο πρέπει να φτάσει στους 82 °C.
Το μεταφέρουμε πάλι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις ζελατίνες και, μόλις κρυώσει, τη σαντιγί.
Το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει κι ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και προσθέτουμε τους κρόκους, τη μαρέγκα και στο τέλος το αλεύρι.
Στρώνουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα και την ψήνουμε στους 180 °C για έξι λεπτά.
Κόβουμε με τετράγωνα ή στρογγυλά τσέρκια το παντεσπάνι, βάζουμε από πάνω τη μους και γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας.