banner
banner
banner

Μους ελληνικού καφέ με παντεσπάνι, νιφάδες σοκολάτας Caraibe και Amstel Bock

Συνταγή

Μους ελληνικού καφέ με παντεσπάνι, νιφάδες σοκολάτας Caraibe και Amstel Bock
Υλικά

Για τη μους
130 γρ. κρέμα γάλακτος
130 ml γάλα
100 γρ. ελληνικός καφές
85 γρ. κρόκοι αβγών
85 γρ. ζάχαρη
7 ζελατίνες
360 γρ. σαντιγί
100 γρ. ξύσμα σοκολάτας Caraibe

Για το παντεσπάνι
160 γρ. ασπράδια αβγών
160 γρ. σοκολάτα Caraibe
60 γρ. ζάχαρη
7 γρ. αλεύρι
35 γρ. κρόκοι αβγών
5 γρ. βούτυρο

banner
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τη μους. βράζουμε την κρέμα με το γάλα και τον καφέ και περνάμε το μείγμα από τουλουπάνι για να μείνει το κατακάθι του καφέ. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα του καφέ. Το μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και κάνουμε μια σος ανγκλέζ, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα, το οποίο πρέπει να φτάσει στους 82 °C. Το μεταφέρουμε πάλι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις ζελατίνες και, μόλις κρυώσει, τη σαντιγί. Το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει κι ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και προσθέτουμε τους κρόκους, τη μαρέγκα και στο τέλος το αλεύρι. Στρώνουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα και την ψήνουμε στους 180 °C για έξι λεπτά. Κόβουμε με τετράγωνα ή στρογγυλά τσέρκια το παντεσπάνι, βάζουμε από πάνω τη μους και γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος