Follow us

Μους ελληνικού καφέ με παντεσπάνι, νιφάδες σοκολάτας Caraibe και Amstel Bock

Μους ελληνικού καφέ με παντεσπάνι, νιφάδες σοκολάτας Caraibe και Amstel Bock

Υλικά

Υλικά

Για τη μους

130 γρ. κρέμα γάλακτος

130 ml γάλα

100 γρ. ελληνικός καφές

85 γρ. κρόκοι αβγών

85 γρ. ζάχαρη

7 ζελατίνες

360 γρ. σαντιγί

100 γρ. ξύσμα σοκολάτας Caraibe

Για το παντεσπάνι

160 γρ. ασπράδια αβγών

160 γρ. σοκολάτα Caraibe

60 γρ. ζάχαρη

7 γρ. αλεύρι

35 γρ. κρόκοι αβγών

5 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τη μους.

βράζουμε την κρέμα με το γάλα και τον καφέ και περνάμε το μείγμα από τουλουπάνι για να μείνει το κατακάθι του καφέ.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα του καφέ.

Το μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και κάνουμε μια σος ανγκλέζ, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα, το οποίο πρέπει να φτάσει στους 82 °C.

Το μεταφέρουμε πάλι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις ζελατίνες και, μόλις κρυώσει, τη σαντιγί.

Το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει κι ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και προσθέτουμε τους κρόκους, τη μαρέγκα και στο τέλος το αλεύρι.

Στρώνουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα και την ψήνουμε στους 180 °C για έξι λεπτά.

Κόβουμε με τετράγωνα ή στρογγυλά τσέρκια το παντεσπάνι, βάζουμε από πάνω τη μους και γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.