Μοσχαρίσιο ταρτάρ με κρόκο αβγού και τουρσιά (του Νικόλα Σταυρακάκη)
Υλικά
Υλικά
100 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
1 κ.γ. αγγουράκι τουρσί
1 κ.γ. κάππαρη
1 βλασταράκι κρίταμο τουρσί
1 κ.σ. μαριναρισμένα μανιτάρια σε ξύδι
1 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κέτσαπ
Αλάτι/πιπέρι
1 ωμό κρόκο αβγού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, προσθέτοντας αν θέλουμε έναν κρόκο αβγού στην κορυφή.
Επίσης...
Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.
Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.
Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.
Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.
Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.
Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.
Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.