Follow us

Μοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα από κεράσια

Μοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα από κεράσια

Υλικά (για 6 άτομα)

800 γρ. τρυφερό μοσχαρίσιο συκώτι, κομμένο σε φέτες ίσου πάχους
700 γρ. κεράσια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτά φετάκια
1 κ.κ. ροζ πιπέρι σε κόκκους
30 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη
3/4 φλιτζ.τσ. ξίδι από σέρι (ή εκλεκτό ξίδι από κρασί)
Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνουμε τα κεράσια, πλυμένα. Τα αφήνουμε να βράσουν γύρω στα 7-8 λεπτά, τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Σε μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια μαζί με το ροζ πιπέρι. Προσθέτουμε τα κεράσια και αφήνουμε να ψηθούν για 1 λεπτό ανακατεύοντας προσεκτικά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 3-4 λεπτά. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα κεράσια και τα κρατάμε σε βαθύ πιάτο. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ξίδι και αφήνουμε να εξατμιστεί και να μείνει μια σάλτσα με υφή σιροπιού. Ξαναβάζουμε στο τηγάνι τα κεράσια, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα διατηρούμε ζεστά. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε άλλο τηγάνι και ψήνουμε τις αλατισμένες φέτες συκωτιού για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το μέγεθος. Σερβίρουμε το συκώτι με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκεπάζοντας με τη σάλτσα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…