banner
banner
banner

Μοσχαρίσιες μπριζόλες μαριναρισμένες στη σχάρα

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023

Υλικά
Υλικά

4 μοσχαρίσιες ή βοδινές μπριζόλες πάχους 2,5 -3 εκ.
4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη 
½ ματσάκι μαϊντανό
3-4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
ξύσμα από 2 λεμόνια
1½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κόκκοι μαυροπίπερο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπολ το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και το άκοπο πιπέρι μαζί με το ελαιόλαδο. Βάζουμε τα δύο κλαδάκια της ρίγανης και τον μισό μαϊντανό στον πάτο μιας λεκάνης. Τοποθετούμε επάνω τις μπριζόλες και τις περιχύνουμε με το μείγμα του ελαιόλαδου. Τις σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για δυο ώρες. Τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά, τις σκεπάζουμε πάλι με πλαστική μεμβράνη και τις αφήνουμε για άλλες δύο ώρες. Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι να έλθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις σκουπίζουμε, τις λαδώνουμε και τις ακουμπάμε σε καυτή σχάρα. Τις ψήνουμε στα κάρβουνα, σε μαντεμένιο σκεύος με αυλάκια, στο μάτι της κουζίνας ή στο γκριλ του φούρνου. Σε αυτήν την περίπτωση (του γκριλ), βάζουμε από κάτω ένα ταψάκι με νερό για να στάζουν τα υγρά. Ψήνουμε για 5 λεπτά ή περισσότερο αν μας αρέσουν πιο ψημένες, από κάθε πλευρά. Αλατίζουμε, γυρίζουμε από την άλλη μεριά  και αλατίζουμε πάλι. Πριν τις σερβίρουμε, τις αφήνουμε σε πιατέλα για 5 -10 λεπτά σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο.


Α.Τ.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος