4 κ. σπάλα μοσχαρίσια χωρίς κόκαλο
2 κ.σ. φρεσκοτριμμένος καφές
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένη
1 ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C. Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και καλύπτουμε μια σχάρα με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε σε μπολ τον καφέ, την ζάχαρη, τη πάπρικα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε το λίπος από το κρέας και τρίβουμε την επιφάνεια και τις πλευρές του κρέατος με ελαιόλαδο και κατόπιν με το μείγμα του καφέ και της ζάχαρης. Τοποθετούμε το κρέας επάνω στη σχάρα και βάζουμε από κάτω το ταψί με 2 –3 φλ. νερό. Το ψήνουμε ακάλυπτο για 10 λεπτά, το σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο, κατεβάζουμε τη φωτιά στους 160ο C και ψήνουμε για 90 λεπτά. Ξεσπεπάζουμε, ανεβάζουμε τη φωτιά στους 200ο C και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Τα αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το κόψουμε.
A.T.