Follow us

Μοσχαρίσια σπάλα με κρούστα από καφέ, καστανή ζάχαρη και πάπρικα

Μοσχαρίσια σπάλα με κρούστα από καφέ, καστανή ζάχαρη και πάπρικα

Υλικά

Υλικά

4 κ. σπάλα μοσχαρίσια χωρίς κόκαλο

2 κ.σ. φρεσκοτριμμένος καφές

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένη

1 ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι,  φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C.

Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και καλύπτουμε μια σχάρα με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε σε μπολ τον καφέ, την ζάχαρη, τη πάπρικα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Αφαιρούμε το λίπος από το κρέας και τρίβουμε την επιφάνεια και τις πλευρές του κρέατος με ελαιόλαδο και κατόπιν με το μείγμα του καφέ και της ζάχαρης.

Τοποθετούμε το κρέας επάνω στη σχάρα και βάζουμε από κάτω το ταψί με 2 –3 φλ.

νερό.

Το ψήνουμε ακάλυπτο για 10 λεπτά, το σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο, κατεβάζουμε τη φωτιά στους 160ο C και ψήνουμε για 90 λεπτά.

Ξεσπεπάζουμε, ανεβάζουμε τη φωτιά στους 200ο C και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά.

Το βγάζουμε από το φούρνο και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Τα αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το κόψουμε.

A.T.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.