banner
banner
banner

Μοσχαρίσια σπάλα με κρούστα από καφέ, καστανή ζάχαρη και πάπρικα

Συνταγή

Μοσχαρίσια σπάλα με κρούστα από καφέ, καστανή ζάχαρη και πάπρικα
Υλικά

4 κ. σπάλα μοσχαρίσια χωρίς κόκαλο
2 κ.σ. φρεσκοτριμμένος καφές
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένη
1 ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι,  φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C. Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και καλύπτουμε μια σχάρα με λαδόκολλα.  Ανακατεύουμε σε μπολ τον καφέ, την ζάχαρη, τη πάπρικα, το σκόρδο, αλάτι και  πιπέρι. Αφαιρούμε το λίπος από το κρέας και τρίβουμε την επιφάνεια και τις πλευρές του κρέατος με ελαιόλαδο και κατόπιν με το μείγμα  του καφέ και της ζάχαρης. Τοποθετούμε το κρέας επάνω στη σχάρα και βάζουμε από κάτω το ταψί με 2 –3 φλ. νερό. Το ψήνουμε ακάλυπτο για 10  λεπτά, το σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο, κατεβάζουμε τη φωτιά στους 160ο C και ψήνουμε για 90 λεπτά. Ξεσπεπάζουμε, ανεβάζουμε τη φωτιά στους 200ο C και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Τα αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά  πριν το κόψουμε.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος