banner
banner
banner

Μοσχαρίσια σουβλάκια με αρωματικά χόρτα

Συνταγή

Μοσχαρίσια σουβλάκια με αρωματικά χόρτα
Υλικά

2 κ. ψαχνό από μοσχάρι κομμένο σε κύβους 3 εκ.*
3 σκελίδες σκόρδο 
1 κ.σ.  ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ. φρέσκο θυμάρι 
2 κ.σ. φύλλα από φρέσκο δεντρολίβανο 
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια, τα αφήνουμε να μουσκέψουν σε νερό για 1 ώρα, πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Αναμειγνύουμε όλα τα αρωματικά χόρτα, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού σε μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε μέσα το κρέας και ανακατεύουμε να αλειφθούν καλά. Αφήνουμε να μαριναρισθούν από 1 ώρα έως και όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 250ο C, βάζουμε τη σχάρα στο φούρνο, την αλείφουμε ελαιόλαδο και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με νερό. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το περνάμε στα σουβλάκια. Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 180ο C, αραδιάζουμε τα σουβλάκια και ψήνουμε για 6-8 λεπτά, γυρίζοντας κάθε 2 λεπτά. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170ο C, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε άλλα 5 –7 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλουμε το κρέας.
Βγάζουμε τα σουβλάκια από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.  *  είναι κατάλληλα μόνο τα κομμάτια που κάνουν για ψητό: φιλέτο, κόντρα κλπ.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος