banner
banner
banner

Μοσχαρίσια ουρά με τραχανά (του σεφ Σπύρου Κοντογιαννίτη)

Συνταγή

Μοσχαρίσια ουρά με τραχανά (του σεφ Σπύρου Κοντογιαννίτη)
Υλικά

1 κ. ουρά από μοσχάρι σε μερίδες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κλωναράκια σέλερι χοντροκομμένα
2 καρότα χοντροκομμένα
750 ml. κόκκινο κρασί
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1,5 lit ζωμός κρέατος
400 γρ. ξινός τραχανάς
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι,αστεροειδής γλυκάνισος

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας πολύ καλά. Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας πολύ καλά από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει σκούρο καστανό χρώμα. Προσθέτουμε  το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε το ζωμό του κρέας αλάτι, πιπέρι και τον αστεροειδή γλυκάνισο και σιγοβράζουμε περίπου 2 ώρες μέχρι να φεύγει σχεδόν το κρέας από το κόκκαλο. Βγάζουμε στην άκρη το κρέας με τρυπητή κουτάλα και μετράμε 2 λίτρα από τον ζωμό. Τον βάζουμε στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην στεγνώνει, συμπληρώνοντας με λίγο ζωμό αν χρειάζεται. 
(Σημ. πιάτο από το εδεσματοπωλείο «Κάρδαμο», Καλαμάτα)


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος