banner
banner
banner

Μοσχαρίσια μάγουλα σιγοψημένα με κρασί

Συνταγή

Μοσχαρίσια μάγουλα σιγοψημένα με κρασί
υλικά για 6 άτομα

1 κ. μοσχαρίσια ή βοδινά μάγουλα, καθαρισμένα από το πολύ λίπος

1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση από ξινόμαυρο)

800 γρ. ντομάτες ώριμες, στον τρίφτη (εκτός εποχής, ντοματάκια κουτιού με το χυμό τους)

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 καρότα σε φετάκια

2 μέτρια σέλερυ, σε φέτες

1/3 φλ τσ. ε.π. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. βούτυρο

κόκκοι μπαχάρι

αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Πλένουμε, στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά τα μάγουλα. Σε φαρδύ, αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3'-4'. Προσθέτουμε το καρότο και το σέλερυ και σιγοψήνουμε γιά 5'-6', ανακατεύοντας. Τα αφαιρούμε και τα κρατάμε σε μπολ. Προσθέτουμε στο σκεύος το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βούτυρο και ροδίζουμε τα μάγουλα απ' όλες τις πλευρές, γυρίζοντάς τα δύο-τρεις φορές, για 10' τουλάχιστον. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα λαχανικά και σιγοψήνουμε όλα μαζί 5'-6'. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να κοχλάσει 2'-3', για να εξατμιστεί αρκετό από το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10΄ περίπου. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, μεταφέρουμε το φαγητό σε γάστρα και το βάζουμε στο φούρνο. Αφήνουμε να ψηθεί 3-3 1/2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει πολύ και να μελώσει το κρέας. Είναι προτιμότερο να σταθεί το φαγητό 2-3 ώρες πριν σερβιριστεί, οπότε το ζεσταίνουμε.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος