Μοσχαρίσια γλυκάδια, “à la Normande”

Συνταγή

Μοσχαρίσια γλυκάδια, “à  la Normande”
Yλικά

4 «ζευγάρια» μοσχαρίσια γλυκάδια
100 gr. βούτυρο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
50 gr. bacon ψιλοκομμένο
Aλάτι-πιπέρι
8 μήλα golden κομμένα στα τέσσερα (καθαρισμένα από φλούδες και κουκούτσια)
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
Λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα των μήλων

Εκτέλεση

Βάζετε τα γλυκάδια σε κρύο νερό για 2 ώρες, τα στραγγίζετε, τα σκουπίζετε και τα καθαρίζετε από τυχόν μεμβράνες. Σοτάρετε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια με το bacon με 50gr βούτυρο. Σε κατσαρόλα σοτάρετε τα γλυκάδια με 50gr. βούτυρο. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μείγμα κρεμμυδάκια-bacon. Κλείνετε καλά την κατσαρόλα, αφήνοντας τα γλυκάδια να σοταριστούν σε χαμηλή φωτιά για 30΄-40΄. Σοτάρετε τα μήλα σε τηγάνι με λίγο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Μόλις τα γλυκάδια είναι έτοιμα τα, τα φλαμπάρετε με το calvados, τα αποσύρετε από την κατσαρόλα και τοποθετείτε σε πιατέλα, μαζί με τα μήλα. Ρίχνετε στην κατσαρόλα την κρέμα και ζεσταίνετε ελαφρά. Περιχύνετε τα γλυκάδια με τη σάλτα.


Ν.Μ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος