banner
banner
banner

Μοσχαρίσια γλώσσα με γκρεμολάτα, ρόκα και πικάντικη μουστάρδα

Συνταγή

Μοσχαρίσια γλώσσα με γκρεμολάτα, ρόκα και πικάντικη μουστάρδα
Υλικά

Για τη γλώσσα:
1 μικρή μοσχαρίσια γλώσσα περίπου 800 γρ.
100 ml λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. χοντροσπασμένο πιπέρι
Για την γκρεμολάτα:
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια, 1 πορτοκάλι και 1 γκρέιπφρουτ
20 φύλλα μαϊντανού
2 κλωναράκια θυμάρι
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
50 γρ. μουστάρδα πικάντικη
Αλάτι
Ρόκα για το σερβίρισμα

banner
Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε 2 λίτρα νερό, 1 κ.σ. αλάτι, το λευκό κρασί, τα φύλλα δάφνης και το μαύρο πιπέρι. Πλένουμε καλά τη γλώσσα και την τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Σ' ένα μπλέντερ βάζουμε το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι, τα λεμόνια και το γκρέιπφρουτ, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το θυμάρι και μπλεντάρουμε.
Μόλις βράσει η γλώσσα, τη μεταφέρουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και αφαιρούμε την πέτσα. Την βάζουμε επάνω σε ξύλο κοπής και την κόβουμε σε φέτες.
Σερβίρουμε σε πιάτο, γαρνίρουμε με τη ρόκα, περιχύνουμε με την γκρεμολάτα και συνοδεύουμε με τη μουστάρδα.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Musique café & More", στο Παγκράτι.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος