Follow us

Μοσχαρίσια γλώσσα ξιδάτη

Μοσχαρίσια γλώσσα ξιδάτη

Υλικά

Υλικά

1 γλώσσα μοσχαρίσια 1,5 κ. περίπου

Για τη μαρινάδα

2,5  φλ. πολύ καλό λευκό ξίδι

2,5  φλ. νερό

2 μέτρια κρεμμύδια λευκά σε φέτες

1 λεμόνι πλυμένο και κομμένο σε φέτες

6  γαρύφαλλα

3 δαφνόφυλλα

5 κόκκοι μαύρο πιπέρι

2 κ.σ. αλάτι

1 φλ. τσ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις γλώσσα και τη βάζουμε σε λεκάνη με χλιαρό νερό και ½ φλιτζάνι ξύδι για 1 ώρα.

Τη βγάζουμε καθαρίζουμε τυχόν αίμα που έχει μείνει κυρίως στη βάση της και τη βάζουμε με το κρύο νερό στην κατσαρόλα.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.

Τη βγάζουμε τη βάζουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και βγάζουμε την πέτσα.

Μέσα σε ένα σχετικά βαθύ γυάλινο ή πήλινο ή αντικολλητικό σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τη γλώσσα (η μαρινάδα πρέπει να τη σκεπάζει).

Αν χρειαστεί, τοποθετούμε επάνω μια πιατέλα και μια –δυο βαριές κονσέρβες για να μείνει στη θέση της.

Αφήνουμε τη γλώσσα να μαριναριστεί στο ψυγείο για 36 ώρες.

Σε αυτό το διάστημα τη γυρνάμε 2 -3 φορές.

Μετά τις 36 ώρες τη βγάζουμε από τη μαρινάδα και τη στεγνώνουμε.

Σουρώνουμε τη μαρινάδα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη χαμηλή κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά τη γλώσσα ολόκληρη, από όλες τις μεριές.

Προσθέτουμε 1 φλ.

από τη μαρινάδα και 1 φλ.

νερό και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας (αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγη ακόμα μαρινάδα).

Σερβίρουμε τη γλώσσα κρύα, κομμένες σε φέτες, σκέτη σαν μέρος ενός πιάτου με μεζέδες ή με τουρσιά και βραστές πατάτες με λαδόξιδο ή με πατατοσαλάτα.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.