Follow us

Μοσχαρίσια φιλέτα με σάλτσα σοκολάτας, ελαιόλαδο και τσίλι

Μοσχαρίσια φιλέτα με σάλτσα σοκολάτας, ελαιόλαδο και τσίλι

Υλικά

Υλικά για 2 άτομα

2 μοσχαρίσια φιλέτα, βάρους 250 γρ. περ. το καθένα και πάχους περίπου 3 -3,5 εκ.

2 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. βούτυρο

Για τη σάλτσα

500 ml έτοιμος ζωμός κρέατος

250 ml κόκκινο ξηρό κρασί

½ κ.σ. τσίλι σε σκόνη 

100 γρ. πικρή κουβερτούρα (70 -80% κακάο)

1 κ.σ. ξερό θυμάρι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στεγνώνουμε πολύ καλά τα φιλέτα.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει.

Αλείφουμε τα φιλέτα με ελαιόλαδο ή το βούτυρο και ψήνουμε από 2 -6 λεπτά από τη μια μεριά (ανάλογα πόσο ψημένο το θέλουμε).

Μόλις δημιουργηθεί κρούστα και εμφανισθούν σταγόνες ροζ στην επιφάνεια, αλατίζουμε ελαφρά, γυρίζουμε από την άλλη μεριά με ξύλινη λαβίδα και αλατίζουμε και αυτήν την επιφάνεια.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 2 -6 λεπτά.

Βγάζουμε τα φιλέτα και τα κρατάμε ζεστά.

Ρίχνουμε το κρασί στο τηγάνι, ξύνουμε τον πάτο για να αφαιρέσουμε ό,τι έχει κολλήσει και ρίχνουμε μέσα το ζωμό.

Σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει ο μισός.

Κλείνουμε τη φωτιά, περιμένουμε να χαμηλώσει η θερμοκρασία και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι (που παραμένει επάνω στην εστία) τη σοκολάτα ξυσμένη, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και το τσίλι.

Ανακατεύουμε αργά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γυαλίσει η σάλτσα.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Α.Τ.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.