Follow us

Μοσχάρι ζακυνθινό με σκόρδο και τυρί (Ζάκυνθος)

Μοσχάρι ζακυνθινό με σκόρδο και τυρί (Ζάκυνθος)

Υλικά

Υλικά

1 κ. μοσχάρι από μπούτι

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κεφάλι σκόρδο

1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι

250 γρ. κεφαλοτύρι (ή λαδοτύρι Ζακύνθου)

2 κ.σ. πελτές ντομάτας

2 κ.γ. ξερή ρίγανη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το σκόρδο και αφήνουμε τις σκελίδες ολόκληρες.

Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε κομματάκια 1.5 εκ.

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες και το στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές.

Ρίχνουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Σβήνουμε με το ξύδι και μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε καυτό νερό να φθάνει στο 1/3 του ύψους του φαγητού.

Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει.

Ύστερα από 40 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε, διαλύουμε τον πελτέ σε 1 ½ φλιτζάνι νερό, τον ρίχνουμε στο φαγητό μαζί με τα σκόρδα και αφήνουμε να μαγειρευτεί άλλα 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το τυρί και τη ρίγανη, σιγοβράζουμε για 5 –6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με χοντρά μακαρόνια ή τηγανιτές πατάτες.

Α.Τ.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.