Υλικά
1 κ. μοσχάρι από μπούτι Υλικά
1 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κεφάλι σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
250 γρ. κεφαλοτύρι (ή λαδοτύρι Ζακύνθου)
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
2 κ.γ. ξερή ρίγανη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σκόρδο και αφήνουμε τις σκελίδες ολόκληρες.
Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε κομματάκια 1.5 εκ.
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες και το στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές.
Ρίχνουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Σβήνουμε με το ξύδι και μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε καυτό νερό να φθάνει στο 1/3 του ύψους του φαγητού.
Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει.
Ύστερα από 40 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε, διαλύουμε τον πελτέ σε 1 ½ φλιτζάνι νερό, τον ρίχνουμε στο φαγητό μαζί με τα σκόρδα και αφήνουμε να μαγειρευτεί άλλα 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το τυρί και τη ρίγανη, σιγοβράζουμε για 5 –6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με χοντρά μακαρόνια ή τηγανιτές πατάτες.
Α.Τ.