Follow us

Μοσχάρι τας κεμπάπ

Μοσχάρι τας κεμπάπ

Υλικά

Υλικά

1 κ. μοσχάρι ελιά

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα 

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1/2 φλ.τσ. κόκκινο ξηρό κρασί 

3 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 1/2 φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας 

αλάτι, πιπέρι, δαφνόφυλλο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κύβους πλευράς 2 εκ.

ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το κρέας, ανεβάζουμε τη φωτιά και το ροδίζουμε καλά από όλες τις μεριές.

Σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμισθεί προσθέτουμε την ντομάτα, αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, ίσα να σιγοβράζει.

Ύστερα από 45 λεπτά, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και αν θέλουμε τη δάφνη.

Μαγειρεύουμε άλλα 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει τελείως και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.

Ταιριάζει με τηγανητές πατάτες και λευκό ρύζι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.