Follow us

Μοσχάρι ταλιάτα με ρόκα και παρμεζάνα, όπως στο Βένετο

Μοσχάρι ταλιάτα με ρόκα και παρμεζάνα, όπως στο Βένετο

Υλικά

Υλικά

250 γρ. μοσχαρίσιο κρέας από την καρδιά του κιλότου

5 γρ. συσκευασμένη άγρια ρόκα, κομμένη στο χέρι

10 γρ. παρμεζάνα ή γκράνα παντάνο, σε νιφάδες

αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

5 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

ελάχιστο ξίδι μπαλσάμικο

Παρασκευή

Αλατοπιπερώνουμε την ταλιάτα και τη βάζουμε στη σχάρα να ψηθεί, στον επιθυμητό βαθμό.

Την κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Τοποθετούμε πάνω της και γύρω της τη ρόκα, τις νιφάδες της παρμεζάνας, τη ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε το πιάτο με το ξίδι μπαλσάμικο και τη σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστή.

Σημ. Φροντίζουμε πάντα να κόβουμε το κρέας σε πολύ λεπτές φέτες, ακολουθώντας τη φορά των ινών του.

Η σαλάτα που θα βάλουμε πάνω στο κρέας πρέπει πάντα να είναι ήδη σωστά λαδωμένη και αλατισμένη.

Θ.Τ.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.