banner
banner

Μοσχάρι ροστμπίφ (ρόστο)

Συνταγή

Μοσχάρι ροστμπίφ (ρόστο)
Υλικά

1 1/2 κ. μοσχάρι από το μπούτι
5 σκελίδες σκόρδο
10 ολόκληρα γαρύφαλλα 
3 κ. σ. μαϊντανός
1/2 ποτήρι του νερού ξηρό κρασί αρετσίνωτο
1/2 κ. τριμμένη φρέσκια ντομάτα ή χυμό ντομάτας
Αλάτι πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και το μαϊντανό, μια κουταλιά αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Κάνουμε με κοφτερό μαχαίρι, 10 τρύπες στο κρέας. Βάζουμε μέσα σε κάθε τρύπα λίγο από το μίγμα σκόρδου και μαϊντανού και ένα ολόκληρο γαρύφαλλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να κοκκινήσει. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε ένα δάχτυλο νερό και σιγοβράζουμε 1 ώρα. Ρίχνουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 50 λεπτά –1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε 15 λεπτά και το κόβουμε φέτες. το σερβίρουμε με σάλτσα του και με συνοδεία χοντρά μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές.  


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος