Follow us

Μοσχάρι με καλοκαιρινά λαχανικά

Μοσχάρι με καλοκαιρινά λαχανικά

Μπάμιες, φρέσκα φασολάκια, κολοκυθάκια, πιπεριές, μελιτζάνες, όλα τα τυπικά καλοκαιρινά λαχανικά, που συνήθως τα μαγειρεύουμε σαν λαδερά, με σάλτσα ντομάτα και καλό ελαιόλαδο, μπορούν να συνδυαστούν με μοσχάρι, το πιο αγαπημένο κρέας πλέον στη χώρα, και να δώσουν πιάτα που τα έχουν όλα: τη νοστιμιά του κρεατικού, το umami της ντομάτας, τη δροσιά των λαχανικών.

Εκτός από το μοσχάρι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και όποιο άλλο κρέας μας αρέσει, αλλά το κοκκινιστό μοσχάρι είναι κλασική και αξεπέραστη απόλαυση. Αν και τα λαχανικά πρέπει να τηγανιστούν ελαφρά πριν προστεθούν στο φαγητό, για να μη γίνουν νερουλά και για να διατηρήσουν το σχήμα τους, μια πιο light εκδοχή και εξίσου νόστιμη, είναι να τα ψήσουμε στον φούρνο μαζί με λίγο λάδι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα φροντίσουμε να μην τα παραμαγειρέψουμε, αλλά να κρατάνε στο δόντι και να διακρίνονται με τη δροσιά τους δίπλα στο μελωμένο κρέας.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…