Μπάμιες, φρέσκα φασολάκια, κολοκυθάκια, πιπεριές, μελιτζάνες, όλα τα τυπικά καλοκαιρινά λαχανικά, που συνήθως τα μαγειρεύουμε σαν λαδερά, με σάλτσα ντομάτα και καλό ελαιόλαδο, μπορούν να συνδυαστούν με μοσχάρι, το πιο αγαπημένο κρέας πλέον στη χώρα, και να δώσουν πιάτα που τα έχουν όλα: τη νοστιμιά του κρεατικού, το umami της ντομάτας, τη δροσιά των λαχανικών.
Εκτός από το μοσχάρι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και όποιο άλλο κρέας μας αρέσει, αλλά το κοκκινιστό μοσχάρι είναι κλασική και αξεπέραστη απόλαυση. Αν και τα λαχανικά πρέπει να τηγανιστούν ελαφρά πριν προστεθούν στο φαγητό, για να μη γίνουν νερουλά και για να διατηρήσουν το σχήμα τους, μια πιο light εκδοχή και εξίσου νόστιμη, είναι να τα ψήσουμε στον φούρνο μαζί με λίγο λάδι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα φροντίσουμε να μην τα παραμαγειρέψουμε, αλλά να κρατάνε στο δόντι και να διακρίνονται με τη δροσιά τους δίπλα στο μελωμένο κρέας.