banner
banner

Μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες

Συνταγή

Μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες
Υλικά

1 1/2  κ. μοσχάρι ελιά
1 1/2 κ. πατάτες 
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
1 κ. γλ. ξερή μαντζουράνα 
2 κόκκοι μπαχάρι 
1 μικρό ξυλαράκι κανέλα 
1 κ.σ ξύδι
1/2 κ. ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
1/2 φλ. ελαιόλαδο

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και τις πατάτες κυδωνάτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να μαλακώσουν (γύρω στα 6 λεπτά). Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά ίσα να σιγοβράζει και μαγειρεύουμε το φαγητό σκεπασμένο 1 ώρα. Προσθέτουμε την ντομάτα, το ξύδι, τη ματζουράνα, το μπαχάρι, την κανέλα και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε άλλη μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αλατίζουμε και βάζουμε πάνω από το κρέας τις πατάτες. Η σάλτσα, πρέπει να έρχεται στη μέση του φαγητού. Αν είναι λιγότερη, προσθέτουμε νερό. Μαγειρεύουμε άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος