banner
banner
banner

Μοσχάρι κοκκινιστό με αρακά και καρότα

Συνταγή

Μοσχάρι κοκκινιστό με αρακά και καρότα
Υλικά

1 κ. μοσχάρι σπάλα ή ελιά ή ποντίκι κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
500 γρ. αρακάς
400 γρ. καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
1 κ. ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλα
Αλεύρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας, το αλευρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) το ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε το κρέας καλά να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.  Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τους κόκκους πιπεριού  και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το ξύδι και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε 1 φλ. καυτό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και το ξύλο της κανέλας, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά. Στα 20 λεπτά του μαγειρέματος, ρίχνουμε τα καρότα και τον αρακά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και με το κάλυμμα της κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Σερβίρουμε όπως είναι ή με λευκό ρύζι.

Α.Τ


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος