banner
banner
banner

Μοσχαράκι ταζίν με δαμάσκηνα

Συνταγή

Μοσχαράκι ταζίν με δαμάσκηνα
υλικά για 4 άτομα

800 γρ. κρέας από ελιά μοσχαρίσια
2 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες
200 γρ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
3 κ.σ. κουκουνάρι, ελαφρά καβουρδισμένο
1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
3 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
λίγο φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια (όπως για κεμπάπ). Τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο με το βούτυρο ανακατεύοντας για 5' και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την κανέλα, το τζίντζερ αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε το κρέας με νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 1 ώρα. Κόβουμετα δαμάσκηνα στη μέση και τα προσθέτουμε στο μισομαγειρεμένο κρέας, μαζί με το μισό κουκουνάρι και το μέλι. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μελώσει το κρέας, περίπου 30'. Σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με το υπόλοιπο κουκουνάρι και λίγο φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος