banner
banner
banner

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πολύχρωμες πιπεριές

Συνταγή

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πολύχρωμες πιπεριές
Υλικά

1200 γρ. μοσχάρι σπάλα ή ελιά ή ποντίκι κομμένο σε μικρές μερίδες
6 πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια
1 κ. ώριμες ντομάτες σε κυβάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
5-6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
¾ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γ. σπασμένο ξερό κόλιανδρο
1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος ή φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) και σοτάρουμε γρήγορα τις πιπεριές μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται στην επιφάνειά τους καφέ κηλίδες. Τις βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρέας καλά, να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.  Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και το κύμινο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και το σκόρδο και να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε 1 φλ. καυτό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ή τον φρέσκο κόλιανδρο, αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε το φαγητό σκέτο ή μαζί με λευκό ρύζι.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος