banner
banner
banner

Μοσχαράκι κοκκινιστό με φρέσκα φασολάκια

Συνταγή

Μοσχαράκι κοκκινιστό με φρέσκα φασολάκια
Υλικά

1 κ. μορσχάρι σπάλα ή ελιά ή ποντίκι κομμένο σε μικρές μερίδες
1 κ. φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα ή κατεψυγμένα
1 κ. ώριμες ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες
1  μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μικρή πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 κ.γ. κόκκοι πιπεριού
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
¾ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε και ζεματίζουμε τα φασολάκια για 5 λεπτά σε βραστό νερό. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν πάρα πολύ καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) και σοτάρουμε γρήγορα τα φασολάκια μέχρι να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα. Τα βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρέας καλά να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.  Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε 1 φλ. καυτό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και το καρότο και ανακατεύουμε το φαγητό  2-3 λεπτά να μαραθεί το καρότο. Αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά. Ρίχνουμε τα φασολάκια και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε 8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος