banner
banner
banner

Momofuku pork bans

Συνταγή

Momofuku pork bans
Yλικά (για 4 άτομα)

8 αχνιστά ψωμάκια

8 κ.σ. hoisin sauce

16 φέτες αγγουράκι τουρσί

12 χοντρές φέτες παντσέτα

1 κοφτή κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

Καυτερή ταϋλανδέζικη σάλτσα Sriracha



Ψωμάκια αχνιστά (για 5 κομμάτια)

½ κ.σ. μαγιά

0,75 φλιτζ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου

2 1/8 φλιτζ. αλεύρι

3 κ.σ. ζάχαρη

1 ½ κ.σ. άπαχο γάλα σκόνη

½ κ.σ. αλάτι

¼ κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1/6 φλιτζ. φυτική μαργαρίνη



Γρήγορο τουρσί αγγουριού

2 αγγουράκια κομμένα σε φέτες 3 χιλ.

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. αλάτι



Παντσέτα (για 12 ψωμάκια)

1,5 κιλό παντσέτα χωρίς δέρμα

¼ φλιτζ. αλάτι

¼ φλιτz. ζάχαρη

banner
Παρασκευή

Ανακατεύουμε μαγιά και νερό στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, μπέικιν πάουντερ και μαργαρίνη. Ανακατεύουμε στη μικρότερη δυνατή ταχύτητα για 8-10 λεπτά (μέχρι να πάρουμε μια μπάλα που δεν πολυ-κολλάει στο άγκιστρο του μίξερ). Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεσαίο μπολ, βάζουμε μέσα του τη ζύμη και το σκεπάζουμε με στεγνή πετσέτα. Το βάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα και 15 λεπτά, να φουσκώσει και να γίνει διπλάσιο. Βάζουμε τη ζύμη σε πάγκο εργασίας, τη χωρίζουμε σε 5 ίσα κομμάτια με ένα μαχαίρι, ρολάρουμε το καθένα απαλά σε έναν κύλινδρο και τον κόβουμε σε 5 ίσα μέρη (καθένα σαν μπάλα του πινγκ πονγκ, 25 γρ. περίπου). Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μπάλα, τις αραδιάζουμε και τις σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη για 30 λεπτά, να φουσκώσουν.



Κόβουμε 25 τετράγωνα 10 εκατ. από λαδόχαρτο και αλείφουμε με μαργαρίνη ένα τσόπστικ. Πλαταίνουμε μια μπαλίτσα στην παλάμη μας, την απλώνουμε με πλάστη σε σχήμα οβάλ μήκος 10 εκατ., βάζουμε το τσόπστικ στη μέση και διπλώνουμε τη ζύμη γύρω του για να σχηματιστεί το ψωμάκι. Τραβάμε το τσόπστικ και βάζουμε το διπλωμένο ψωμάκι πάνω στο τετράγωνο λαδόχαρτο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε τα μπαλάκια της ζύμης. Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30-45 λεπτά. Βάζουμε λίγα λίγα τα ψωμάκια πάνω στο χαρτί τους σε έναν ατμομάγειρα και τα αχνίζουμε για 10 λεπτά (το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και σε ένα κινέζικο σκεύος από μπαμπού). Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε αμέσως ή να τα κρυώσουμε και να τα διατηρήσουμε επί πολύ καιρό στην κατάψυξη.



Γρήγορο τουρσί αγγουριού

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, ώστε να σκεπαστούν καλά οι φέτες. Τις αφήνουμε 5-10 λεπτά και κατόπιν τις δοκιμάζουμε. Αν είναι πολύ γλυκές ή πολύ αλμυρές, τις ξεπλένουμε με νερό και τις στεγνώνουμε. Ξαναδοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γλύκα ή την αλμύρα κατά το δοκούν. Τις χρησιμοποιούμε αμέσως ή τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι 4 ώρες.



Παντσέτα

Βάζουμε την παντσέτα σε ταψί να τη χωράει ίσα ίσα. Ανακατεύουμε αλάτι με ζάχαρη και το απλώνουμε πιέζοντας πάνω στο κρέας· αφαιρούμε ό,τι περισσεύει. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μίνιμουμ 6 – μάξιμουμ 24 ώρες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C. Αδειάζουμε από το ταψί τα υγρά και βάζουμε την παντσέτα να ψηθεί για 1 ώρα με την πλευρά του λίπους επάνω. Στη μισή ώρα αλείφουμε το κρέας με το λίπος του αρκετές φορές για να πάρει σκούρο χρυσό χρώμα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 120°C και μαγειρεύουμε για ακόμη 60-75 λεπτά, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό αλλά να μη λιώσει. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, βάζουμε σε ένα πιάτο το κρέας και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν τυλίγουμε την παντσέτα σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σκληρύνει και την κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκατ. και μήκος 2 εκατ. Τις ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά και τις χρησιμοποιούμε αμέσως.



Σετάρισμα

Παίρνουμε τα ψωμάκια από τον ατμό και τα ανοίγουμε σε πιάτο. Αλείφουμε το εσωτερικό με hoisin sauce. Βάζουμε τα αγγουράκια στη μια πλευρά του ψωμιού και την παντσέτα στην άλλη και πασπαλίζουμε με κρεμμυδάκι. Τα κλείνουμε και τα σερβίρουμε με καυτερή Sriracha sauce.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος