Μίνι λαχανικά στο γουόκ

Συνταγή

Μίνι λαχανικά στο γουόκ
Υλικά (για 5 άτομα)

Λαχανικά

50 γρ. μικρά καρότα

50 γρ. φασολάκια φρέσκα

100 γρ. καλαμπόκια μικρά

75 γρ. shuen kai (φλόγα μουστάρδας – προαιρετικό)

2-5 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια shiitake

150 γρ. καρδιές από λάχανο pakchoi (5 κομμάτια)

75 γρ. γλυκομπίζελα (snow peas)



Σάλτσα

5,5 γρ. αλεύρι πατάτας

11 γρ. κινέζικο κρασί shao shing (εναλλακτικά, ισπανικό sherry)

25 γρ. σάλτσα σόγιας

55 γρ. ζωμός κοτόπουλου, πυκνός

55 γρ. oyster sauce



Βάση στο γουόκ

5 γρ. σκόρδο

5 γρ. φρέσκο τζίντζερ

15 γρ. ηλιέλαιο



Διάφορα

Φρέσκο κόλιαντρο

Λευκές βιγόνιες, κόκκινες βιγόνιες

Εlder berries

Ηλιέλαιο, σησαμέλαιο

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα καροτάκια και τα κόβουμε κατά μήκος στα 4. Πλένουμε τα καλαμπόκια με εμφιαλωμένο νερό, τα κόβουμε διαγωνίως κατά μήκος στη μέση, τα βουτάμε σε ζεστό αλατισμένο νερό για 15΄΄ και κατόπιν αμέσως σε αλατισμένο νερό με παγάκια. Πλένουμε τα γλυκομπίζελα, αφαιρούμε τις πλευρικές κλωστές τους και τα κόβουμε διαγωνίως κατά μήκος.



Ξεχωρίζουμε τα εξωτερικά φύλλα του pakchoi και τα κόβουμε διαγωνίως, στο ίδιο μέγεθος με τα γλυκομπίζελα, ενώ τις καρδιές του τις κόβουμε στη μέση. Βουτάμε τα shiitake σε λίγο χλιαρό νερό για λίγα λεπτά. Καθαρίζουμε τα shuen και τα κόβουμε διαγωνίως σε φέτες πάχους 2 χλστ. και μήκους 6 εκ. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υγρά της σάλτσας και διαλύουμε το αλεύρι της πατάτας.



Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το τζίντζερ, τα ψιλοκόβουμε, ζεσταίνουμε το γουόκ, τα ρίχνουμε μαζί με το ηλιέλαιο να πάρουν χρώμα και τα φυλάμε.



Ζεσταίνουμε το γουόκ, προσθέτουμε ηλιέλαιο, βουτάμε τον κόλιαντρο για λίγο, χύνουμε το πολύ λάδι και αφήνουμε περίπου 15 γρ. Ρίχνουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε ελαφρά.



Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ, προσέχοντας να μην καούν. Ρίχνουμε κατόπιν τη σάλτσα, αφήνοντάς τη να εξατμιστεί τόσο ώστε να απλωθεί καλά στα λαχανικά, χωρίς να μείνουν πολλά υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με λίγο σησαμέλαιο. Μοιράζουμε το φαγητό στα πιάτα και στολίζουμε με τα λουλούδια.

Εξαιρετική βερσιόν που η γοητεία της οφείλεται στο καπνιστό άρωμα του σησαμέλαιου και στην ένταση της ευωδιάς του φρέσκου κόλιαντρου.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος