Follow us

Μήλα στο φαγητό!

Μήλα στο φαγητό!

Tα μήλα είναι καλά και για άλλες συνταγές εκτός από τις μηλόπιτες, τα κέικ και γενικά τις δημιουργίες ανήκουν στη ζαχαροπλαστική. Αν και δεν είναι από τα φρούτα που περιμένουμε πώς και πώς να έλθει η εποχή τους, φαίνεται πως σε παγκόσμια κλίμακα βρίσκονται στην κορυφή: είναι το πιο διαδεδοµένο οπωροφόρο δένδρο διεθνώς, υπάρχουν περισσότερες από 10.000 ποικιλίες και είναι η σηµαντικότερη δενδροκοµική καλλιέργεια στην Ελλάδα µετά την ελιά, τα εσπεριδοειδή και τη ροδακινιά. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται στην χώρα μας είναι κυρίως τα μήλα Delicious, τα Golden Delicious αλλά και τα Red Delicious και τα Granny Smith, δηλαδή τα ξυνόμηλα. Ακολουθούν τα Gala, τα Royal Gala, τα Starking, τα Fuji, κλπ. Δικές μας ποικιλίες ΠΟΠ είναι τα Delicious Πιλαφά (τα επιλεγόμενα Τριπόλεως) και ξεχωριστή και μοναδική ποικιλία ΠΟΠ Φιρίκια Βόλου, με τα απίστευτο άρωμα. Ας ξαναγυρίσουμε, όμως, στα περί μαγειρικής. Η κρουστή σάρκα των μήλων και η γλυκιά και ταυτοχρόνως ξινούτσικη γεύση τους, τα κάνει ιδιαιτέρως κατάλληλα για συνταγές μαγειρικής σε συνεργασία με το κρέας και τα αλλαντικά. Πηγαίνουν ωραία με το χοιρινό σαν σάλτσα ή μαζί με πατάτες (εδώ μπαίνει στο παιχνίδι και η αγαπημένη των αμερικανών applesauce που χωρίς ζάχαρη είναι μια χαρά), συμμετέχουν σε γεμίσεις πουλερικών, γίνονται γεμιστά με κιμά και πρόσφατα τα δοκιμάσαμε σε πίτα μαζί ένα δυνατό αλμυρό τυρί. Ως πιο κατάλληλα για μαγείρεμα, προτείνουμε τα Golden Delicious, τα Granny Smith και τα Fugi.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;