banner
banner
banner

Μήλα με λουκάνικα στο τηγάνι

Συνταγή

Μήλα με λουκάνικα στο τηγάνι
Υλικά

4 μήλα
700 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
1μέτριο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
½ φλ. χυμός πορτοκαλιού
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
10 κάστανα ψημένα και καθαρισμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε χοντρά κομμάτια. Κόβουμε τα λουκάνικα στο ίδιος μέγεθος.  Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι  και τηγανίζουμε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει τελείως και να γίνει σαν μαρμελάδα. Προσθέτουμε τα μήλα και μαγειρεύουμε γύρω στα 7 λεπτά, να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Γυρίζουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι, ρίχνουμε και τα κάστανα, ανεβάζουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε γρήγορα  και σβήνουμε με κρασί και το χυμό του πορτοκαλιού. Μόλις εξατμιστεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού.  Κουνάμε το τηγάνι κυκλικά και σερβίρουμε.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος