Υλικά
4 μήλα Υλικά
700 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
1μέτριο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
½ φλ. χυμός πορτοκαλιού
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
10 κάστανα ψημένα και καθαρισμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε χοντρά κομμάτια.
Κόβουμε τα λουκάνικα στο ίδιος μέγεθος. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει τελείως και να γίνει σαν μαρμελάδα.
Προσθέτουμε τα μήλα και μαγειρεύουμε γύρω στα 7 λεπτά, να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Γυρίζουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι, ρίχνουμε και τα κάστανα, ανεβάζουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε γρήγορα και σβήνουμε με κρασί και το χυμό του πορτοκαλιού.
Μόλις εξατμιστεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού. Κουνάμε το τηγάνι κυκλικά και σερβίρουμε.
Α.Τ.