banner
banner
banner

Μήλα, καρότα και γλυκοπατάτες με μπαχαρικά στον φούρνο

Συνταγή

Μήλα, καρότα και γλυκοπατάτες με μπαχαρικά στον φούρνο
Υλικά

400 γρ. μικρά καρότα καθαρισμένα
460 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
500 γρ. γλυκοπατάτες πορτοκαλί καθαρισμένες σε κομμάτια ίσα με τα κομμάτια των μήλων
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
½ φλ. φρέσκα ανάμεικτα αρωματικά βότανα (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, λουΐζα, μελισσόχορτο κ.α.)
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Βάζουμε τα καρότα και τις πατάτες σε λαμαρίνα φούρνου, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε μισή ώρα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τα μήλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κύμινο και τον κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε 15 –20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν τα μήλα. Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με τα αρωματικά βότανα, ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε, είτε μαζί με κάποιο μπλε τυρί (ροκφόρ, γκοργκοντζόλα, στίλτον) και φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως, είτε σαν συνοδευτικό σε ψητό κρέας.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος