Follow us

Μήλα καραμελωμένα με σάλτσα εσπρέσο

Κόμπακτ άρωμα, έντονη γεύση, δύναμη και στυλ. Ο italiano furioso κάνει την πιο καυτή καφε-μόδα στην Ελλάδα. Οδηγίες απόλαυσης, κουλτούρα και κουζίνα με εσπρέσο.

Μήλα καραμελωμένα με σάλτσα εσπρέσο

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 μήλα Γκράνι Σμιθ, ξεφλουδισμένα, ολόκληρα, χωρίς τα κουκούτσια

1/4 φλιτζ. χυμός μήλου

1/4 φλιτζ. μέλι

3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο, ανάλατο

1 κουταλάκι τριμμένο μπαχάρι

1/4 φλιτζ. καφές εσπρέσο, έτοιμος

3 κουταλιές κρέμα γάλακτος, με πολλά λιπαρά

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Τοποθετούμε τα μήλα σε ένα ρηχό ταψί.

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το μηλοχυμό, το μέλι, το βούτυρο, το μπαχάρι και τον καφέ.

Ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο, ανακατεύοντας πού και πού.

Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά, περιχύνοντας με τη σάλτσα κάθε 10-15 λεπτά.

Όταν τα μήλα είναι πια τρυφερά και καραμελωμένα, τα βγάζουμε από το ταψί και τα διατηρούμε ζεστά.

Ανακατεύουμε τη σάλτσα με την κρέμα και περιχύνουμε τα μήλα σε μια πιατέλα ή σε ατομικά σερβίτσια.
Σημείωση: H συνταγή προέρχεται από το βιβλίο «Espresso», των Κarl Petze και Sara Slavin, Εκδόσεις Chronicle Book - San Francisco, που εισάγει και διαθέτει η εταιρεία Coffea.

Ένα ζεστό, εύκολο γλυκό, για κρύα, χειμωνιάτικα βράδια.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.