Follow us

Μικρά σάντουιτς για τσάι με σολωμό

Μικρά σάντουιτς για τσάι με σολωμό

Υλικά

υλικά

100 γρ. καπνιστό σολομό

6 φέτες ψωμί του τόστ ή από μπόμπα

200 γρ. τυρί-κρέμα

2 κ.σ. ψιλοκομμένη κάπαρη (στραγγισμένη από άλμη)

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό)

1 κ.σ. κοφτή άνηθο ψιλοκομμένο

μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

φρέσκο βούτυρο εκτός ψυγείου

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με τον άνηθο, την κάπαρη, το κρεμμυδάκι και φρεκοτριμμένο πιπέρι.

Αλείφουμε δύο φέτες ψωμιού με λίγο βούτυρο και απλώνουμε και στις δύο λίγο από το μείγμα του τυριού.

Βάζουμε επάνω μία φέτα σολομό και ραντίζουμε με μερικές σταγόνες λεμόνι.

Σκεπάζουμε με την άλλη αλειμμένη φέτα ψωμιού.

Βάζουμε τα σάντουιτς για αρκετή ώρα στο ψυγείο.

Πριν το σερβίρισμα, κόβουμε προσεκτικά την κόρα του ψωμιού γύρω γύρω και χωρίζουμε το κάθε σάντουιτς σε μικρότερα κομμάτια (π.χ.

αν είναι στρογγυλό σε 4 τρίγωνα)Η δόση αυτή βγάζει 12 σαντουιτσάκια.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.