Follow us

Μigas (Μίγκας) Λουκάνικα με μπουκιές ψωμιού και πιπεριές στο τηγάνι

Μigas (Μίγκας) Λουκάνικα με μπουκιές ψωμιού και πιπεριές στο τηγάνι

Υλικά

Υλικά

1 λουκάνικο τσορίθο κομμένο σε λεπτές φέτες 

3 φλ. μικρές μπουκιές από μπαγιάτικο ψωμί 

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μέτριες λωρίδες

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

¾ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο 

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ψίχουλα του ψωμιού σε μπολ, τα ραντίζουμε με λίγο νερό ίσα να μαλακώσουν και τα ανακατεύουμε (δεν τα μουλιάζουμε).

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 20-30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε το τσορίθο, το ψωμί, την πάπρικα και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βγάλει το λουκάνικο το λίπος και να απορροφηθεί από το ψωμί, γύρω στα 3-5 λεπτά.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Σημ.: συνταγή από την κουζίνα της Ισπανίας.Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.