banner
banner
banner

Μigas (Μίγκας) Λουκάνικα με μπουκιές ψωμιού και πιπεριές στο τηγάνι

Συνταγή

Μigas (Μίγκας) Λουκάνικα με μπουκιές ψωμιού και πιπεριές στο τηγάνι
Υλικά

1 λουκάνικο τσορίθο κομμένο σε λεπτές φέτες 
3 φλ. μικρές μπουκιές από μπαγιάτικο ψωμί 
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μέτριες λωρίδες
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¾ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο 
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε τα ψίχουλα του ψωμιού σε μπολ, τα ραντίζουμε με λίγο νερό ίσα να μαλακώσουν και τα ανακατεύουμε (δεν τα μουλιάζουμε).
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια  φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 20-30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το τσορίθο, το ψωμί, την πάπρικα και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βγάλει το λουκάνικο το λίπος και να απορροφηθεί από το ψωμί, γύρω στα 3-5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Σημ.: συνταγή από την κουζίνα της Ισπανίας.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος