banner
banner

Mεζέδες με μαριναρισμένη φέτα

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Mεζέδες με μαριναρισμένη φέτα

Είμαστε περήφανοι για τη φέτα μας και το δείχνουμε απολαμβάνοντας τόνους από το εθνικό μας τυρί κάθε χρόνο. Πιο αλμυρή, πιο γλυκιά, πικάντικη, ήπια, σκληρή, μαλακιά, ανάλογα με το γούστο του καθενός, έχει σχεδόν πάντα τη θέση της στο τραπέζι και τη θέλουμε κοντά οποιοδήποτε κι αν είναι το φαγητό που σερβίρουμε.
Βεβαίως, το φόρτε της είναι τα λαδερά και οι φρέσκες σαλάτες, επομένως τώρα το καλοκαίρι είναι παντοδύναμη. Εδώ, όμως, θέλουμε να αναδείξουμε την πλευρά της ως αυτόνομο έδεσμα και μάλιστα στη θέση του μεζέ: μαριναρισμένη η φέτα σε αρωματισμένο ελαιόλαδο αποκτάει άλλη χάρη και άλλη γευστική αξία και συνοδεύει υπέροχα ούζο και τσίπουρο. Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της μαρινάδας είναι μόνο το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Από εκεί και πέρα, όλα τα αρωματικά βότανα και τα μπαχαρικά, το σκόρδο και η καυτερή πιπεριά, συν η φλούδα και το ξύσμα του λεμονιού και του πορτοκαλιού, της ταιριάζουν άψογα. Μόνη της ή μαζί με ελιές (όχι ξυδάτες) και λιαστή ντομάτα, δίπλα σε καλό ζυμωτό καψαλισμένο ψωμί, θεωρώ πως είναι η πεμπτουσία του ελληνικού χερσαίου μεζέ (δεν μπαίνουμε σε συγκρίσεις με τα ψαρικά) για το καλοκαίρι.

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος