Follow us

Metropolis, τo sandwich έγινε γεύμα

Η… συνέχεια των γνωστών από τις δεκαετίες του `90 και 2000, δισκάδικων Metropolis βρίσκεται στην οδό Βουλής, μία ανάσα από την πλατεία Συντάγματος. Αυτή τη φορά, όμως, το αντικείμενο δεν είναι μουσικό αλλά γαστρονομικό. Το Metropolis Sandwich μετράει μερικές εβδομάδες λειτουργίας κι έρχεται να διαφοροποιήσει αισθητά όλα όσα ξέραμε για τα σάντουιτς αλλά και γενικότερα για τους χώρους γρήγορου φαγητού. Νέα αντίληψη στην παρασκευή του φαγητού, διαδραστικότητα με τον πελάτη -που έχει την

Metropolis, τo sandwich έγινε γεύμα

Στα λίγα τετραγωνικά του καταστήματος, με έναν περίεργο και ταυτόχρονα όμορφο τρόπο, χωράνε τα πάντα. Ο μεγάλος ξύλινος πάγκος, οι προθήκες με τα ολόφρεσκα λαχανικά και φρούτα αλλά και οι ανοιχτές βιτρίνες με τα επιλεγμένα τυριά, τα αλλαντικά από μικρούς παραγωγούς. Το ψωμί είναι ολόφρεσκο, ζυμωτό και, όπως μας είπαν, ψήνεται σε ξυλόφουρνο. «Η φιλοσοφία του Metropolis Sandwich έγκειται στην άμεση διάδραση και συμμετοχή του πελάτη. Από την πλευρά μας, πασχίζουμε για τη σωστή επιλογή των υλικών, που είναι πολύ βασική παράμετρος για ένα καλό σάντουιτς. Παράλληλα, δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στο ψωμί καθώς είναι η βάση όπου θα φιλοξενηθούν τα ποιοτικά υλικά», θα μας πει ο κ. Λεωνίδας Τοπιντζής, που μαζί με τον Φίλιππο Κολόκα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτό το χώρο στο κέντρο της Αθήνας. Τους συναντήσαμε και τους δύο στο κατάστημα και κάπου εκεί ανάμεσα στη δουλειά -και ενώ εμείς δοκιμάζαμε το σάντουιτς με ζυμωτό ψωμί, rib eye και καπνιστό τυρί Μετσόβου με σάλτσα εστραγκόν-, μας μίλησαν για αυτό το νέο εγχείρημα. «Έκανα πολλά ταξίδια κυρίως στο εξωτερικό και κάθε φορά που επέστρεφα, διαπίστωνα ότι στη χώρα μας υπάρχει ένα κενό στην εστίαση αυτού του είδους», μας λέει ο Λεωνίδας και συνεχίζει: «Σκέφτηκα, ότι θα μπορούσα να φτιάξω ένα μικρό μαγαζί όπου τα πάντα θα φτιάχνονται μπροστά στον πελάτη. Να επιλέγουμε με γνώση ποιοτικές πρώτες ύλες και να τις μεταμορφώνουμε στο σάντουιτς που έχει επιλέξει ο επισκέπτης.»

Metropolis, τo sandwich έγινε γεύμα

Ο Γιώργος είναι σεφ. Ναι, καλά διαβάσατε! Στο Metropolis Sandwich, ένας σεφ -και μάλιστα με εμπειρία- θα είναι εκείνος που θα σας βοηθήσει στη σωστή επιλογή των υλικών ενώ παράλληλα, μπορεί να σας δώσει παραπάνω πληροφορίες για τα προϊόντα με τα οποία μπορείτε να φτιάξετε το αγαπημένο σας σάντουιτς. Τι είναι το παστράμι; Το αρσενικό Νάξου; Ο σεφ, θα σας τα εξηγήσει όλα, ενώ παράλληλα, θα σας τα ταιριάξει ιδανικά. «Έρχεται κόσμος που ξέρει ακριβώς τι θέλει, αλλά και κάποιοι οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να ακούσουν μία νέα πρόταση, ένα νέο για εκείνους συνδυασμό. Και το καλό είναι, ότι όταν έρθουν πάλι,ζητούν το ίδιο!»

Ανεβαίνοντας τη σκάλα, θα οδηγηθείτε σε ένα κουκλίστικο, λιλιπούτειο σαλόνι, που το συνθέτουν ένας τριθέσιος καναπές και ένα μεγάλο ορθογώνιο τραπέζι, το οποίο θα μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι και 8 άτομα, είτε για business lunch ή για τις ώρες μετά το γραφείο, απολαμβάνοντας εκτός από σάντουϊτς, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών και μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιΐες. Φυσικά, από νωρίς το πρωί, εξαιρετικά χαρμάνια καφέ αλέθονται και φτιάχνονται οι γεμάτοι άρωμα καφέδες.

Τα σάντουιτς

Πληθωρικά σάντουιτς με παστράμι γαλοπούλας και κασέρι Βόλου σε φρέσκο ζυμωτό ψωμί, τσιαπάτα με παστουρμαδέλα, φέτα και αγγουράκι τουρσί, χοιρινό ψητό με γραβιέρα Τήνου, αλλά και carpaccio από entrecote σε φρυγανισμένο ζυμωτό ψωμί, με άρωμα λευκής τρούφας, παρασκευάζονται καθημερινά. Οι οικοδεσπότες είναι επίσης περήφανοι για το burger, το οποίο φτιάχνεται με 170 γραμ. καθαρού βόειου κιμά κλεισμένου μέσα σε δύο φέτες ζυμωτού ψωμιού, με τη συνοδεία αρσενικού Νάξου. Θα βρεις και το Metropolis Burger, με κοτόπουλο και σάλτσα Savora, αλλα και με καπνιστή πανσέτα και κασέρι Βόλου. Και, φυσικά, οι συνδυασμοί υλικών που θα ζητήσετε εσείς, για το σάντουιτς των… ονείρων σας.

Metropolis Sandwich, Βουλής 9-11, Σύνταγμα, Τηλ. 210 3222122

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;