banner
banner
banner

Μεσογειακή ρυζοσαλάτα

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021

Yλικά για 8 άτομα
Yλικά για 8 άτομα

400 γρ. ρύζι parboiled ή νυχάκι
200 γρ. τόνο στραγγισμένο (μπορεί να παραληφθεί)
1/2 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλ.τσ. ελιές Καλαμών κομμένες στη μέση
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
από 1 πράσινη, κόκκινη και κίτρινη πιπεριά
2 κ.σ. κάππαρη
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φύλλα βασιλικού
1 σκ. σκόρδου τριμμένη
1 κ.σ. θυμάρι ξερό
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 λεμόνι, το χυμό
ανθό αλατιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε ανάλογο αλατισμένο νερό χωρίς να αφήσουμε να παραβράσει και να χυλώσει. Το στραγγίζουμε πολύ καλά και το μεταφέρουμε σε βαθιά σαλατιέρα. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι, το θυμάρι και το σκόρδο και το ανακατεύουμε με το ρύζι όσο είναι ακόμα ζεστό. Αφήνουμε να κρυώσει. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τις σωτάρουμε για 3', ανακατεύοντας συνέχεια. Ανακατεύουμε στο ρύζι τα υπόλοιπα υλικά: ελιές, λιαστή ντομάτα, κάππαρη,  κρεμμύδι, μαϊντανό, βασιλικό και τις πιπεριές και ανακατεύουμε προσεκτικά. Προσθέτουμε τέλος τον τόνο, αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο. Αφήνουμε τουλάχιστον 30΄στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Ημ/νια α' δημοσίευσης: 03/09/14
Updated: 13/07/21



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος