Follow us

Μεσογειακή ρυζοσαλάτα

Μεσογειακή ρυζοσαλάτα

Υλικά

Yλικά για 8 άτομα

400 γρ. ρύζι parboiled ή νυχάκι

200 γρ. τόνο στραγγισμένο (μπορεί να παραληφθεί)

1/2 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

1/2 φλ.τσ. ελιές Καλαμών κομμένες στη μέση

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

από 1 πράσινη, κόκκινη και κίτρινη πιπεριά

2 κ.σ. κάππαρη

1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φύλλα βασιλικού

1 σκ. σκόρδου τριμμένη

1 κ.σ. θυμάρι ξερό

1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, το χυμό

ανθό αλατιού

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε ανάλογο αλατισμένο νερό χωρίς να αφήσουμε να παραβράσει και να χυλώσει.

Το στραγγίζουμε πολύ καλά και το μεταφέρουμε σε βαθιά σαλατιέρα.

Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι, το θυμάρι και το σκόρδο και το ανακατεύουμε με το ρύζι όσο είναι ακόμα ζεστό.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τις σωτάρουμε για 3', ανακατεύοντας συνέχεια.

Ανακατεύουμε στο ρύζι τα υπόλοιπα υλικά: ελιές, λιαστή ντομάτα, κάππαρη, κρεμμύδι, μαϊντανό, βασιλικό και τις πιπεριές και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Προσθέτουμε τέλος τον τόνο, αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο.

Αφήνουμε τουλάχιστον 30΄στο ψυγείο και σερβίρουμε.Ημ/νια α' δημοσίευσης: 03/09/14Updated: 13/07/21

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.