Υλικά
3 μεγάλες μελιτζάνες (1.200 ως 1.500 γρ.)
250 γρ. ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. αλάτι
? φλιτζ.τσ. χυμό λεμονιού
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Μερικά σπόρια από ρόδι
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
* Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο ή πάνω σε γκαζάκι μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Ανακατεύουμε τον πουρέ της μελιτζάνας με το σκόρδο, που το έχουμε ψιλοκόψει, και το αλάτι και βάζουμε το μείγμα σε μπλέντερ, μαζί με το ταχίνι και το χυμό λεμονιού.
* Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με το μαϊντανό, τα σπυριά από τα ρόδια και τους κύβους της ντομάτας.