banner
banner
banner

Μελιτζανόπιτα με γιαούρτι και κύμινο

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022

Υλικά
Υλικά

5 φλάσκες μελιτζάνες
8 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
5 κρεμμύδια
4 αβγά
10 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
1 κ.σ. κύμινο
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
250 γρ. φέτα
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένο
1 πακέτο κατεψυγμένο χωριάτικο φύλλο

banner
Εκτέλεση

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις τρυπάμε σε δυο τρεις μεριές. Τις ψήνουμε ολόκληρες σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 30 λεπτά. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές. Αφαιρούμε σπόρους και μεμβράνες και κόβουμε την κάθε μία στα δύο. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Κόβουμε κάθε σκελίδα σκόρδου στα δύο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους και να μείνουν με το λάδι τους. Βάζουμε τις ψημένες μελιτζάνες επάνω σε ξύλο κοπής, τις χωρίζουμε στα δύο, αφαιρούμε τις φλούδες και τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα σε μέτρια κομμάτια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά μαζί με τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. 
Χτυπάμε το γιαούρτι μαζί με το κύμινο, τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια και τα ρίχνουμε στα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι μήκους 35 εκ. καλύπτουμε με ένα φύλλο τον πάτο και τα πλαϊνά και αφήνουμε το φύλλο να κρέμεται απ'  έξω. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και γυρίζουμε και τα δύο φύλλα μαζί προς τα μέσα, στρίβοντάς τα για να κλειστεί καλά η γέμιση  μέσα. Χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε γύρω στα 50 λεπτά.


Α.Τ.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος